HACCP-rendszer felülvizsgálata

HACCP felülvizsgálat

A HACCP-felülvizsgálat során legfontosabb meggyőződni arról, hogy a HACCP-rendszert hatékonyan alkalmazzák-e az élelmiszer vállalkozások.

Ha megváltoztatják a terméket, a folyamatot vagy bármely műveletet, a HACCP alkalmazását felül kell vizsgálni és  annak  megfelelően  végre kell hajtani a szükséges módosításokat.

A HACCP akkor jó, ha tartalma megfelelő, és a rendszer a gyakorlati szerepét is betölti.

 Akkor valósuhat meg, ha:

— az érintettek működtetni tudják  a rendszert

– a  saját feladatukat felelősséggel elvégzik.

– a dokumentáció áttekinthető.

Mindezek meglétét tehát úgy ellenőrizhetjük, hogy a rendszert tartalmában, funkciójában, formailag és alkalmazás szerint is megvizsgáljuk.

 Áttekintjük:

– a kritikus pontokat,

– a dokumentációt,

– a munkaszervezést,

– a napi alkalmazást és

– a kapcsolódó események, intézkedések dokumentálását.

Ahol a felülvizsgálat során hiányosságot találunk, annak megszüntetésére ésszerű intézkedéseket teszünk. Ennek alapját a felülvizsgálatról készült jegyzőkönyv képezi amely a számottevő hiányosságokat tartalmazza.

A gyakorlatias rendszer követi a változásokat, a mindenkori helyzethez igazodik. A rendszernek követnie kell a körülmények, a technológia, az étlap vagy a szolgáltatások változásait. Változatnak a kritikus pontok,felelős személyek  köre. Új veszélytényezők is megjelenhetnek. Ennek érdekében a jó dokumentáció könnyen módosítható.

Ajánlatunk: 15 ezer Ft +ÁFA összegtől   megegyezésünk  szerint.