HACCP-rendszer felülvizsgálata

HACCP felülvizsgálat
A HACCP-felülvizsgálat során legfontosabb meggyőződni arról, hogy a HACCP-rendszert hatékonyan alkalmazzák-e az élelmiszer vállalkozások.
Ha megváltoztatják a terméket, a folyamatot vagy bármely műveletet, a HACCP alkalmazását felül kell vizsgálni és annak megfelelően végre kell hajtani a szükséges módosításokat.
A HACCP akkor jó, ha tartalma megfelelő, és a rendszer a gyakorlati szerepét is betölti.
Akkor valósuhat meg, ha:
— az érintettek működtetni tudják a rendszert
– a saját feladatukat felelősséggel elvégzik.
– a dokumentáció áttekinthető.
Mindezek meglétét tehát úgy ellenőrizhetjük, hogy a rendszert tartalmában, funkciójában, formailag és alkalmazás szerint is megvizsgáljuk.
Áttekintjük:
– a kritikus pontokat,
– a dokumentációt,
– a munkaszervezést,
– a napi alkalmazást és
– a kapcsolódó események, intézkedések dokumentálását.
Ahol a felülvizsgálat során hiányosságot találunk, annak megszüntetésére ésszerű intézkedéseket teszünk. Ennek alapját a felülvizsgálatról készült jegyzőkönyv képezi amely a számottevő hiányosságokat tartalmazza.
A gyakorlatias rendszer követi a változásokat, a mindenkori helyzethez igazodik. A rendszernek követnie kell a körülmények, a technológia, az étlap vagy a szolgáltatások változásait. Változatnak a kritikus pontok,felelős személyek köre. Új veszélytényezők is megjelenhetnek. Ennek érdekében a jó dokumentáció könnyen módosítható.
Ajánlatunk: 15 ezer Ft +ÁFA összegtől megegyezésünk szerint.