Hírek

2020-11-26 | Hírek |  

2018.január 1-től már alkalmazni kell az “önellenőrzési” rendszert!

2018.január 1.től már alkalmazni kell az “önellenőrzési” rendszert! Az élelmiszer-vállalkozásoknak önellenőrzési rendszert kell alkalmazni a jogszabály előírása szerint. Mi az  önellenőrzés? Az élelmiszer-vállalkozás működéséhez kapcsolódó, az élelmiszerek megfelelő minőségével, az  élelmiszer-biztonsággal, az  azonosíthatósággal, a  nyomonkövetéssel és az  élelmiszerek jelölésével kapcsolatos. Mi az  önellenőrzési rendszer? Az önellenzési terv felállítása és az...

2020-11-26 | Hírek |  

Karácsonyi üdvözlés!

Áldott Békés Karácsonyt Kívánok neked és a családodnak! Remélem,jut idöd a pihenésre is!   Üdvözlettel:  Halas Csaba   HACCP szaktanácsadó Skype: halasa100 Mobil: +3630 2525 274 http://haccpmagyarorszag.hu/

2020-11-26 | Hírek |  

Súlyos higiéniai és élelmiszerbiztonsági hiba a 4 csillagos szálloda éttermében!

Hogyan engedheti meg magának  egy 4 csillagos szálloda,hogy éttermében ilyen hibák forduljanak elő 2017-ben.Pedig ez történt a Hajdú-Bihar megyei 4 csillagos szálloda éttermében. Kiváncsi lennék, hogy az étterem  HACCP Kézikönyve hogyan szabályozza az idevonatkozó feladatokat? Van -e érvényes kézikönyve a vállalkozónak? Mikor volt a felülvizsgálata? A személyzet ki van oktatva?...

2020-11-26 | Hírek |  

Hogyan kell tájékoztatni a vendégeket a felszolgált ételek allergén összetevőiről?

Az élelmiszer-vállalkozókat, így a vendéglátókat is, jogszabály kötelezi arra, hogy az általuk kínált élelmiszerek allergiát és/vagy intoleranciát okozó összetevőiről pontos információkkal szolgáljanak vendégeiknek. A vendégek a megkapott információk alapján döntik el, hogy elfogyasztják az ételt, vagy elutasítják azt. Az információt a vásárlás előtt kell megadni, mégpedig pontosan, felelősséggel és dokumentumra...

2020-11-26 | Hírek |  

Hol Tart A Mai Élelmiszer-biztonsági Kultúra!?

Már több mint 10 éve került bevezetésre a HACCP élelmiszer-biztonsági rendszer!   Mi az élelmiszer-biztonsági kultúra? Az üzleti élelmiszer-biztonsági kultúra az, hogy a tulajdonosok, a vezetők, a munkavállalók úgy gondolják  és cselekszenek a mindennapi munkájukban, hogy megbizonyosodjanak  arról, hogy az általuk készített vagy kiszolgált élelmiszer biztonságos. Arról szól, hogy büszkélkedhetnek...

2020-11-26 | Hírek |  

Hol van a HACCP?Rovarok,rágcsáló ürülék,penész,a budapesti,3.kerületi pékségben!

A budapesti, 3,kerületi pékségben rovarokat, rágcsáló ürüléket, penészt, pókhálót, szennyezett zsemleosztót találtak a Nébih ellenőrei. A péküzem durván megsértette, semmibe vette a HACCP higiéniai előírásait.Az élelmiszer vállalkozó veszélyeztette az élelmiszer biztonságot, a vevők egészségét.   A talált  tipikus hibák a következők: 1,lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszer 2,jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszer...

2020-11-26 | Hírek |  

Hogyan lehetséges? Penészes, büdös húsok egy kaposvári húsfeldolgozóban!

A HACCP élelmiszer-biztonsági rendszer megcsúfolása történt megint egy kaposvári telephelyű húsfeldolgozóban. Az élelmiszer vállalkozó alig 2 hónapja kapott engedélyt a marha- és sertéshús darabolására, valamint a húskészítmény- és előkészített hús előállítására. A hatóság 28 féle, csaknem 4 tonna húsipari termék ártalmatlanítását rendelte el.   Lássuk milyen körülmények között dolgozott az élelmiszer...

2020-11-26 | Hírek |  

Sokkoló és megdöbbentő hírek a tejiparban “elhasznált” tehenekről!

A tejipari teheneknek  köszönhetjük az élelmiszereink egyharmadát! Egy természetes közegben, mondjuk farmon nevelt tehén akár a 25 éves kort is megéri. Az ipari termelésben használt tehenet azonban 4-5 évesen elhullanak.   Megdöbbentőm és egyben sokkoló dolgok következnek. Olyan adatok, amiket talán el sem akarsz majd hinni, pedig igazak. A tejipar...

2020-11-26 | Hírek |  

9 dolog amit ismerned kell a paradicsomról!

A magyar gasztronómiának fontos alapanyaga a napérlelt, zamatos magyar  paradicsom. Az alábbi 9 dolgot érdemes tudnod róla.   1, Magyar neve az évszázadok során volt a „Paradicsom almája”, „paradicsomalma”, majd lerövidült paradicsommá. Franciául hívták „a szerelem almájának”, illetve „aranyalmának”. Ez utóbbi elnevezés a német nyelvben is feltűnt, sőt, az olasz...

2020-11-26 | Hírek |  

Szinte hihetetlen! 2017-ben még van olyan budai palacsintázó ahol nem működtetik a HACCP rendszert!

A  forgalmas helyen lévő budai  palacsintázót üzemeltető élelmiszervállalkozó az alábbi súlyos, élelmiszer-biztonsági és higiéniai hiányosságokkal veszélyeztette a vendégei egészségét 2017 júniusában.   1.Nem működtette a kötelező HACCP rendszert a palacsintázóban, nem volt biztonságos ételkészítési technológia. 2.A helyiségek, berendezések erősen szennyezettek, takaritatlanok voltak. 3.Nem volt rendszeres takarítás, takarítási utasítás sem. 4.A...

Page 1 of 6: 1 2 3 ... 6