Fontos! A Vendéglátó-,és közétkeztető létesítményekre vonatkozó intézkedések!
A Covid-19 veszélyhelyzet kihirdetésével összefüggő, a vendéglátó- és közétkeztető létesítményekre vonatkozó legfontosabb és aktuális információk!
A Covid-19 veszélyhelyzet kihirdetésével összefüggő, a vendéglátó- és közétkeztető létesítményekre vonatkozó legfontosabb és aktuális információk!
2018.január 1.től már alkalmazni kell az “önellenőrzési” rendszert! Az élelmiszer-vállalkozásoknak önellenőrzési rendszert kell alkalmazni a jogszabály előírása szerint. Mi az önellenőrzés? Az élelmiszer-vállalkozás működéséhez kapcsolódó, az élelmiszerek megfelelő minőségével, az élelmiszer-biztonsággal, az azonosíthatósággal, a nyomonkövetéssel és az élelmiszerek jelölésével kapcsolatos. Mi az önellenőrzési rendszer? Az önellenzési terv felállítása és az...
Áldott Békés Karácsonyt Kívánok neked és a családodnak! Remélem,jut idöd a pihenésre is! Üdvözlettel: Halas Csaba HACCP szaktanácsadó Skype: halasa100 Mobil: +3630 2525 274 http://haccpmagyarorszag.hu/
Hogyan engedheti meg magának egy 4 csillagos szálloda,hogy éttermében ilyen hibák forduljanak elő 2017-ben.Pedig ez történt a Hajdú-Bihar megyei 4 csillagos szálloda éttermében. Kiváncsi lennék, hogy az étterem HACCP Kézikönyve hogyan szabályozza az idevonatkozó feladatokat? Van -e érvényes kézikönyve a vállalkozónak? Mikor volt a felülvizsgálata? A személyzet ki van oktatva?...
Az élelmiszer-vállalkozókat, így a vendéglátókat is, jogszabály kötelezi arra, hogy az általuk kínált élelmiszerek allergiát és/vagy intoleranciát okozó összetevőiről pontos információkkal szolgáljanak vendégeiknek. A vendégek a megkapott információk alapján döntik el, hogy elfogyasztják az ételt, vagy elutasítják azt. Az információt a vásárlás előtt kell megadni, mégpedig pontosan, felelősséggel és dokumentumra...
Már több mint 10 éve került bevezetésre a HACCP élelmiszer-biztonsági rendszer! Mi az élelmiszer-biztonsági kultúra? Az üzleti élelmiszer-biztonsági kultúra az, hogy a tulajdonosok, a vezetők, a munkavállalók úgy gondolják és cselekszenek a mindennapi munkájukban, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az általuk készített vagy kiszolgált élelmiszer biztonságos. Arról szól, hogy büszkélkedhetnek...
A budapesti, 3,kerületi pékségben rovarokat, rágcsáló ürüléket, penészt, pókhálót, szennyezett zsemleosztót találtak a Nébih ellenőrei. A péküzem durván megsértette, semmibe vette a HACCP higiéniai előírásait.Az élelmiszer vállalkozó veszélyeztette az élelmiszer biztonságot, a vevők egészségét. A talált tipikus hibák a következők: 1,lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszer 2,jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszer...
A HACCP élelmiszer-biztonsági rendszer megcsúfolása történt megint egy kaposvári telephelyű húsfeldolgozóban. Az élelmiszer vállalkozó alig 2 hónapja kapott engedélyt a marha- és sertéshús darabolására, valamint a húskészítmény- és előkészített hús előállítására. A hatóság 28 féle, csaknem 4 tonna húsipari termék ártalmatlanítását rendelte el. Lássuk milyen körülmények között dolgozott az élelmiszer...
A tejipari teheneknek köszönhetjük az élelmiszereink egyharmadát! Egy természetes közegben, mondjuk farmon nevelt tehén akár a 25 éves kort is megéri. Az ipari termelésben használt tehenet azonban 4-5 évesen elhullanak. Megdöbbentőm és egyben sokkoló dolgok következnek. Olyan adatok, amiket talán el sem akarsz majd hinni, pedig igazak. A tejipar...
A magyar gasztronómiának fontos alapanyaga a napérlelt, zamatos magyar paradicsom. Az alábbi 9 dolgot érdemes tudnod róla. 1, Magyar neve az évszázadok során volt a „Paradicsom almája”, „paradicsomalma”, majd lerövidült paradicsommá. Franciául hívták „a szerelem almájának”, illetve „aranyalmának”. Ez utóbbi elnevezés a német nyelvben is feltűnt, sőt, az olasz...