HACCP Kézikönyv készítés

HACCP Kézikönyv készítés, – HACCP  rendszer bevezetése,működtetése

A fogyasztókat érő egészségügyi kockázatok és ártalmak csökkentésének, kiküszöbölésének egyik legalkalmasabb módszere a HACCP rendszer bevezetése és működtetése.

A bevezetés óta eltelt nyolc év alatt sokféle vélemény alakult ki az élelmiszer vállalkozókban.

Sokan kérdőjelezik meg még most is minek ez a rendszer nekünk, mikor már tőlunk nyugatabbra már nem kötelező a HACCP. Van aki már azt is hallota, hogy meg fogják  szüntetni.

A gyakorlatban viszont az történik, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), általános iskolás diákok részére országos  vetélkedőt indított.Azzal a céllal, hogy elősegítse már  iskolás korban a tudatos élelmiszer-biztonsági szemlélet kialakulását. A tudatosságot segíti az is, hogy az élelmiszerbiztonság a Nemzeti alaptanterv részét képezi.

A hatóság kiemelten fontosnak tartja a lakosság és különösen a fiatalok szemléletformálását

Az is elterjedt vélemény, hogy a Kézikönyv elkészítése nem nagy ügy, az internetről is le lehet tölteni. A letöltés könnyen megy, az alkalmazás már szélesebb ismereteket kíván.

Mi szükséges még a HACCP rendszer működtetéshez?

-élelmiszer-biztonsági,  élelmiszer-higiéniai, technológiai szaktudás,

-a tevékenység és a készített, értékesített élelmiszerek ismerete,

– az üzemeléssel kapcsolatos általános szabályozások  elkészítése, engedélyek beszerzése

– hatályos jogszabályokban megfogalmazott követelmények betartása.

A szükséges ismeretek megszerzése sok időt, energiát igényel,nem is beszélve a változó jogszabályok figyeléséről.

Amennyiben birtokában van a fenti tudásnak nem jelent problémát a rendszer üzemeltetése.

 Abban az esetben, ha nem  rendelkezik mindenre kiterjedő szaktudással, a sokéves élelmiszeripari gyakorlatunkra alapozva tudunk Önnek megoldást nyújtani.

 Ajánlatunk: 30.ezer Ft+ÁFA-tól, megegyezésünk szerint.