HACCP Kézikönyv készítés

HACCP Kézikönyv készítés, – HACCP rendszer bevezetése,működtetése
A fogyasztókat érő egészségügyi kockázatok és ártalmak csökkentésének, kiküszöbölésének egyik legalkalmasabb módszere a HACCP rendszer bevezetése és működtetése.
A bevezetés óta eltelt nyolc év alatt sokféle vélemény alakult ki az élelmiszer vállalkozókban.
Sokan kérdőjelezik meg még most is minek ez a rendszer nekünk, mikor már tőlunk nyugatabbra már nem kötelező a HACCP. Van aki már azt is hallota, hogy meg fogják szüntetni.
A gyakorlatban viszont az történik, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), általános iskolás diákok részére országos vetélkedőt indított.Azzal a céllal, hogy elősegítse már iskolás korban a tudatos élelmiszer-biztonsági szemlélet kialakulását. A tudatosságot segíti az is, hogy az élelmiszerbiztonság a Nemzeti alaptanterv részét képezi.
A hatóság kiemelten fontosnak tartja a lakosság és különösen a fiatalok szemléletformálását
Az is elterjedt vélemény, hogy a Kézikönyv elkészítése nem nagy ügy, az internetről is le lehet tölteni. A letöltés könnyen megy, az alkalmazás már szélesebb ismereteket kíván.
Mi szükséges még a HACCP rendszer működtetéshez?
-élelmiszer-biztonsági, élelmiszer-higiéniai, technológiai szaktudás,
-a tevékenység és a készített, értékesített élelmiszerek ismerete,
– az üzemeléssel kapcsolatos általános szabályozások elkészítése, engedélyek beszerzése
– hatályos jogszabályokban megfogalmazott követelmények betartása.
A szükséges ismeretek megszerzése sok időt, energiát igényel,nem is beszélve a változó jogszabályok figyeléséről.
Amennyiben birtokában van a fenti tudásnak nem jelent problémát a rendszer üzemeltetése.
Abban az esetben, ha nem rendelkezik mindenre kiterjedő szaktudással, a sokéves élelmiszeripari gyakorlatunkra alapozva tudunk Önnek megoldást nyújtani.
Ajánlatunk: 30.ezer Ft+ÁFA-tól, megegyezésünk szerint.