
2023-09-21 | Hírek |
Változik A Magyar Élelmiszerkönyv: A Virsliben Valóban Hús Van.
A Magyar Élelmiszerkönyv változásának hatására a boltokba kerülő virsliben valóban hús
van.
A rendelet legalább 51%-ban írja elő a hús mennyiségét,és a termék legfeljebb 10%-ban
tartalmazhat mechanikusan lefejtett húst.A sótartalom is csökken.
A minőségi jellemző szabályozza a fehérje-víz-zsírtartalom arányokat is.
A változás azért figyelemre méltó, mert szakít azzal a hagyománnyal,hogy a gyártók
spóroltak a minőségen úgy,hogy a húsipari mellékterméket megetették a fogyasztóval.
A szigorúbb elvárásokkal a piac valamennyi szerelőjével szemben elvárás lesz a jó minőség
előállítása.
Az igazi döntést a fogyasztók adják vásárlásaik alkalmával.
Írja meg véleményét!