
2023-03-23 | Hírek |
Új Rendelet Szabályozza A Hagyományőrző Sütemények Minőségét!
A Magyar Élelmiszerkönyv módosítását előíró rendelet ugyanis pontosan meghatározza, hogy a süteményeknél, tortáknál milyen alapanyagokat lehet felhasználni. hogy pontosan mennyit lehet az alapanyagokból felhasználni, valamint leírja, hogyan kell elkészíteni azokat.
Az előírásban meghatározott megnevezés a Magyarországon forgalomba hozott termék esetében csak akkor használható, ha a termék megfelel ezen előírásban megállapított követelményeknek.
A jogszabály a következő tortákra és sütikre vonatkozik:
- Dobostorta, Esterházy-torta vagy -szelet, Indiáner fánk,
- Rigó Jancsi, Krémes, Franciakrémes.
A szóban forgó sütemények hivatalos receptje itt található.
Halas Csaba
HACCP szaktanácsadó
Skype: halasa100
Mobil: +3630 2525 274
Írja meg véleményét!