Új Rendelet Szabályozza A Hagyományőrző Sütemények Minőségét!

Új Rendelet Szabályozza A Hagyományőrző Sütemények Minőségét!
2023-03-23 | Hírek |  

Új Rendelet Szabályozza A Hagyományőrző Sütemények Minőségét!

A Magyar Élelmiszerkönyv módosítását előíró rendelet ugyanis pontosan meghatározza, hogy a süteményeknél, tortáknál milyen alapanyagokat lehet felhasználni. hogy pontosan mennyit lehet az alapanyagokból felhasználni, valamint leírja, hogyan kell elkészíteni azokat.

Az előírásban meghatározott megnevezés a Magyarországon forgalomba hozott termék esetében csak akkor használható, ha a termék megfelel ezen előírásban megállapított követelményeknek.

A jogszabály a következő tortákra és sütikre vonatkozik:

 

  • Dobostorta,         Esterházy-torta vagy -szelet,         Indiáner fánk,
  • Rigó Jancsi,        Krémes,            Franciakrémes.

 

A szóban forgó sütemények hivatalos receptje itt található.

 

Halas Csaba

HACCP szaktanácsadó

Skype: halasa100

Mobil: +3630 2525 274

http://haccpmagyarorszag.hu/