
Most Megint Lebukott Egy Húsüzlet A Higiéniai Problémák Miatt!
Úgy látszik, hogy a hússal foglalkozó élelmiszer-vállalkozók nem ismerik a HACCP rájuk vonatkozó előírásait.
Márciusban is lebukott már egy vállalkozó, mert a termékei súlyosan veszélyeztették az élelmiszer biztonságot.
A húsvéti ünnepek előtt nem tesz jót az élelmiszer vállalkozók jó hírének, ha az ellenőrzéskor több mint 6 tonna füstölt húsárut foglalnak le a Nébih szakemberei higiéniai hiányosságok miatt.
Arra azért kiváncsi vagyok, hogy az egységnek van -e érvényes HACCP kézikönyve, és a dolgozókat ki oktatta ki a helyes munkavégzésre? Továbbá mikor volt az utolsó felülvizsgálat?A higiéniai problémák megszüntetésére milyen intézkedések szerepelnek az Intézkedési tervben? Mikor volt az utolsó ellenőrzés az üzemben?
Az élelmiszer vállalkozó vajon otthon is ilyen körülmények között él?
Az ominózus budapesti székhelyű kft budapesti húsüzletéhez kapcsolódó egységében az alábbi viszonyok uralkodtak:
-Az öltöző és szociális helyiség koszos volt,hiányoztak a higiénikus kézmosás feltételei.
– Nem volt eszközfertőtlenítés.
-A termékek jellegének megfelelő elkülönített tárolást nem biztosították.
-Az előírásoktól eltérően, fagyasztott alapanyagokat is felhasználtak.
-A padozat, az oldalfalak és a mennyezet több helyen sérült, koszos, repedezett volt.
-A munkapult erősen szennyezett, a mérleg koszos és rozsdás volt.
-A termékek eredete nem volt bizonyítható.
-A nyomon követési rendszert nem vezették.( Na ná.)
Ilyen körülmények ellenére még ebből az egységből fővárosi és pest megyei húsüzletekbe, valamint hétvégi piacokra szállítottak.Merész!
Az ügyben többmilliós bírság várható. (forrás: napi.hu)
Halas Csaba
HACCP szaktanácsadó
Skype: halasa100
Mobil: +3630 2525 274
Írja meg véleményét!