Hogyan létezik olyan C-vitamin,amely nem tartalmaz aszkorbinsavat?-Átverések az étrend-kiegészítőknél!

Hogyan létezik olyan C-vitamin,amely nem tartalmaz aszkorbinsavat?-Átverések az étrend-kiegészítőknél!
2024-07-21 | Hírek |  

Hogyan létezik olyan C-vitamin,amely nem tartalmaz aszkorbinsavat?-Átverések az étrend-kiegészítőknél!

Létezik olyan C-vitamin,amely nem tartalmaz aszkorbinsavat?

IGEN! A csalóknál!

 

Évente 1000–2000 új étrend-kiegészítő jelenik meg a piacon, azonban ezeknek csaknem a fele nem felel meg az előírásoknak.

Gyanúsak lehetnek  többek között a túl sokat ígérő üzenetek, a nagyon drága ár (különösen kis kiszerelésnél), és az OÉTI szám hiánya.

A neten rendelt vitaminok, proteinek, halolajok, testtömeg-csökkentők és potencianövelők esetében még rosszabb a helyzet.

 

Az étrend-kiegészítők célellenőrzésekor a boltok polcain elérhető 92 terméket vizsgálták. A testtömeg-csökkentők, potencianövelők, vitaminok, halolajok, proteinek több mint 61 százaléka bizonyult problémásnak – áll a Laboratorium.hu közleményében.

A talált hiányosságok 39 százaléka minőségi-, illetve összetételbeli-, 9 százaléka élelmiszer-biztonsági-,  71 százaléka jelölési probléma volt. Az internetes ellenőrzés során rendelt termékek 87 százalékánál találtak nem-megfelelőséget az ellenőrök.

A közlemény szerint a potencianövelők, fogyást segítő anyagok nagy mértékben nem feleltek meg az elvárásoknak. 87 százalékuknál jelölési hibát találtak, 26 százalékuknál jelölési hiba és biztonsági probléma merült fel. Sokban gyógyszerhatóanyagokat találtak, ami tiltott, de jellemzőek voltak a fordítási hibák is.

Akadt olyan C-vitamin, amely egyáltalán nem tartalmazott aszkorbinsavat.

Magyarországon az étrend-kiegészítők negyedrészét a sportolóknak szánt készítmények teszik ki, a szabadidő-sportolóknak pedig közel 70 százaléka fogyaszt ilyen szert.

A legtöbben gyógyszertárakban szerzik be az étrend-kiegészítőket, de sokan vásárolnak bioboltokban is, az emberek 6 százaléka interneten, 11 százaléka pedig MLM rendszerben jut hozzá.

(forrás: agrárszektor.hu

Halas Csaba

HACCP szaktanácsadó

Skype: halasa100

Mobil: +3630 2525 274

http://haccpmagyarorszag.hu/