
Felháborító! Újabb minőségrontás egy húsnagykereskedésben!
Ezúttal egy Komárom-Esztergom megyei húsnagykereskedésben derült fény a minőségrontásra.
Most több mint 8 tonna hústerméket vontak ki a forgalomból a NÉBIH ellenőrei a vizsgálatot követően a tatai székhelyű Kft húsüzeméből.
A tipikusan előforduló hibák hasonlítanak az előző esetekben előforduló szabályszegésekhez.
Nevezetesen:
– szabálytalan lefagyasztás
-jelöletlen termék
-nyomonkövetés hiánya
– lejárt fogyaszthatósági idejű húsok
– az előhűtött, fagyasztott, csomagolt, illetve csomagolatlan termékek szabálytalan tárolása
-szigetelés nélküli fagyasztókamra -salétromos fal,
és hab a tortán ,hogy az eszközöket nem fertőtlenítették.
Ilyen termékeket szállítottak ki a Vevőiknek?
Azokat a kérdéseket kell feltennem, mint már korábban is többször.
Milyen érvényes HACCP Kézikönyve van az üzemnek? Ki a jóváhagyó? Mi szerepel a Veszélyelemzés-ben? Mikor volt az Kézikönyv felülvizsgálata?Mi szerepel az Intézkedési Tervben?
A helyzet javítása érdekében felajánlom a Kft vezetőjének a HACCP Kézikönyv elkészítését.
Halas Csaba
HACCP szaktanácsadó
Skype: halasa100
Mobil: +3630 2525 274
Írja meg véleményét!