Újabb botrány! Miért szeretik egyes élelmiszer-vállalkozók az egeret?

Újabb botrány! Miért szeretik egyes élelmiszer-vállalkozók az egeret?
2024-07-21 | Hírek |  

Újabb botrány! Miért szeretik egyes élelmiszer-vállalkozók az egeret?

Nem értem, hogy miért szeretik egyes élelmiszer-vállalkozók az egeret?

Vagy így akarnak ingyen reklámra, sőt ismertségre szert tenni?

 

Megint felfüggesztette egy budafoki étterem melegkonyhás tevékenységét a NÉBIH.

Az idei év bővelkedik az ilyen minőségrontásokban.Már sokadik alkalommal teszem

fel ugyanazokat a szakmai kérdéseket.Úgy, hogy már 13 éve kötelező a HACCP Kézikönyv.

 

Milyen érvényes HACCP Kézikönyve van a vállalkozónak?

Mi szerepel benne a Jó Higiénés Gyakorlat részben?

Miről szól a Veszélyelemzés?

Mikor volt az utolsó Kézikönyv Felülvizsgálat?

Ki ellenőrizte és mikor?

 

A szokásos tipikus hibák, még mindig:

  • minősíthetetlen higiéniai körülmények
  • a helyiségek,  berendezések, erősen szennyezettek, takarítatlanok
  • a mosogatómedencék használhatatlanok
  • az üzemi és a fogyasztói edények, valamint az előkészítőkben használt eszközök mosogatása egy helyen, fertőtlenítő hatású mosogatószer nélkül történt.
  • tárolási problámák:a húselőkészítőben található hűtőben például együtt tárolták a nyers húst és a fedetlen készételeket,
  • a főzőtér hűtőiben vegyesen tartottak alapanyagokat, félkész és késztermékeket.
  • jelöletlen, nem nyomonkövethető tételekminőségmegőrzési problémák:2015-ben, illetve 2016-ban lejárt alapanyagok,

 

A hab a tortán:  2012-es minőségmegőrzési idejű fagyasztott garnélarák, valamint a szárazáru raktárban egérrágta élelmiszerek és egy egértetem.( Forrás: Nébih)

Miért? Igénytelenség, vagy szakmai nihil? Milyen vendéglős az ilyen? Otthon is így él?

 

Az élelmiszer -vállalkozónak ezuton ajánlom fel, hogy elkészítem az érvényes HACCP Kézikönyvét.

Halas Csaba

HACCP szaktanácsadó

Skype: halasa100

Mobil: +3630 2525 274

http://haccpmagyarorszag.hu/