Szinte hihetetlen! 2017-ben még van olyan budai palacsintázó ahol nem működtetik a HACCP rendszert!

Szinte hihetetlen! 2017-ben még van olyan budai palacsintázó ahol nem működtetik a HACCP rendszert!
2024-07-21 | Hírek |  

Szinte hihetetlen! 2017-ben még van olyan budai palacsintázó ahol nem működtetik a HACCP rendszert!

A  forgalmas helyen lévő budai  palacsintázót üzemeltető élelmiszervállalkozó az alábbi súlyos, élelmiszer-biztonsági és higiéniai hiányosságokkal veszélyeztette a vendégei egészségét 2017 júniusában.

 

1.Nem működtette a kötelező HACCP rendszert a palacsintázóban, nem volt biztonságos ételkészítési technológia.

2.A helyiségek, berendezések erősen szennyezettek, takaritatlanok voltak.

3.Nem volt rendszeres takarítás, takarítási utasítás sem.

4.A személyzet nem rendelkezett  kötelező élemiszerbiztonsági oktatással.

5.Súlyosan vétettek a tárolási előírások ellen is, Pl: sertéspörköltet,tejszínes-sonkás gombakrémet, milánói makarónit, túrókrémet, gymülcssalátát tároltak egymás mellett.

6.A tálalópulton szintén fedetlenül, szennyeződésnek kitéve kínálták a kakaóport, diót, mézet és mogyorókrémet.

Az élelmiszervállalkozó milyen szempontok szerint üzemeltette a palacsintázót?

Már sokadik alkalommal teszem fel megint ugyanazokat a szakmai kérdéseket.

Úgy, hogy már 13 éve kötelező a HACCP Kézikönyv.

Milyen érvényes HACCP Kézikönyve van a vállalkozónak?

Mi szerepel benne a Jó Higiénés Gyakorlat részben?

Miről szól a Veszélyelemzés?

Mikor volt az utolsó Kézikönyv Felülvizsgálat? Ki ellenőrizte és mikor? Mi volt a

megállapítás?

 

Az érintett egység adatai megtekinthetők a NÉBIH jogsértésekről tájékoztató aloldalán.

Az élelmiszer -vállalkozónak ezuton ajánlom fel, hogy elkészítem az érvényes HACCP Kézikönyvét.

Halas Csaba

HACCP szaktanácsadó

Skype: halasa100

Mobil: +3630 2525 274