Sokkoló és megdöbbentő hírek a tejiparban “elhasznált” tehenekről!

Sokkoló és megdöbbentő hírek a tejiparban “elhasznált” tehenekről!
2024-06-24 | Hírek |  

Sokkoló és megdöbbentő hírek a tejiparban “elhasznált” tehenekről!

A tejipari teheneknek  köszönhetjük az élelmiszereink egyharmadát!

Egy természetes közegben, mondjuk farmon nevelt tehén akár a 25 éves kort is megéri.

Az ipari termelésben használt tehenet azonban 4-5 évesen elhullanak.

 

Megdöbbentőm és egyben sokkoló dolgok következnek. Olyan adatok, amiket talán el sem akarsz majd hinni, pedig igazak.

A tejipar az egyik legborzalmasabb ipar mind közül, mert itt az állatokkal bánnak hihetetlenül kegyetlenül, emellett a tehenek borjaira is keserű élet vár már a megszületésük első percétől.

A tehén keményen dolgozik azért, hogy jó anya legyen, és szüntelenül tejjel lássa el borját.

A tejiparnak nevezett botrányos valaminek a keretében azonban ezt a tejet ellopják, bedobozolják, és árusítják, mialatt a tehén tőgyét vérsere fejik a nagyipari gépek, majd mikor már a tehén elhasználódott, egyszerűen hagyják meghalni, vagy megölik.Ez rengeteget elárul arról, hogy milyen dolgok is zajlanak a tejipar színfalai mögött. Talán túl sokat is.

Nem csak azt kell átélniük, hogy elszakítják őket kicsinyeiktől a születés után, hanem azt is, hogy rendre injekciózzák őket, miközben betegségek tizedelik a termelő populációt. Amikor pedig az állat már hasznavehetetlen, elviszik őket a vágóhídra, ahol lemészárolják őket.

A legtöbbjük ekkorra már lábra sem tud állni, annyira fáj mindene. A saját vérükben és gennyes váladékukban fetrengenek, gyakran már nem is lehet megkülönböztetni az élő tehenet a halott tehéntől. EZ a hála azért, hogy szüntelenül tejet termelnek nekünk, pontosabban kicsinyeiknek, amit a tejipar egyszerűen elrabol tőlük. Mi emberek, rendkívül borzalmas dolgokat tudunk kitalálni a legnagyobb jó szándékból.

Nem vagyunk tekintettel sem emberre, sem állatra, de még az Istenre sem. Így pedig ne csodálkozzunk, hogy oda juttattuk a bolygót, ahol most tart…

( A cikk az avilagtitkai.com cikke alapján készült.)

A sokkoló videót itt nézheted meg!

Halas Csaba

HACCP szaktanácsadó

Skype: halasa100

Mobil: +3630 2525 274