
Hol van a HACCP?Rovarok,rágcsáló ürülék,penész,a budapesti,3.kerületi pékségben!
A budapesti, 3,kerületi pékségben rovarokat, rágcsáló ürüléket, penészt, pókhálót, szennyezett zsemleosztót találtak a Nébih ellenőrei.
A péküzem durván megsértette, semmibe vette a HACCP higiéniai előírásait.Az élelmiszer vállalkozó veszélyeztette az élelmiszer biztonságot, a vevők egészségét.
A talált tipikus hibák a következők:
1,lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszer
2,jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszer alapanyag
3, a higiéniai körülmények durva megsértése
-hulló vakolat a technológiai helyiségekben
-gépek, berendezések rozsdásak, takarítatlanok
-a gépzsírral erősen szennyezett zsemleosztó a terméket is szennyezte
– a mosdókagylóból nyitott vödörbe folyt a szennyvíz
– kézmosói nem voltak felszerelve a higiénikus kézmosáshoz szükséges eszközökkel.
-az adalékanyag raktárban, a dagasztó-sütő, valamint a zsemlekészítő süteményes helyiségben rovarok, rágcsáló ürülék és egerek
-valamennyi dolgozójának lejárt az egészségügyi kiskönyve.
A HACCP dokumentációhoz tartozó napi ellenőrzési lapokat sem vezették már egy hónapja
Az érintett egység adatai elérhetők a NÉBIH jogsértésekről tájékoztató aloldalán.
Most is azokat a kérdéseket kell feltennem, mint már korábban is többször.
Milyen érvényes HACCP Kézikönyve van az üzemnek? Ki a jóváhagyó? Mi szerepel a Veszélyelemzés-ben? Mikor volt az Kézikönyv felülvizsgálata?Mi szerepel az Intézkedési Tervben?
A helyzet javítása érdekében felajánlom a Kft vezetőjének a HACCP Kézikönyv elkészítését.
Halas Csaba
HACCP szaktanácsadó
Skype: halasa100
Mobil: +3630 2525 274
Ui: forrás Nébih
Írja meg véleményét!