
Súlyos higiéniai és élelmiszerbiztonsági hiba a 4 csillagos szálloda éttermében!
Hogyan engedheti meg magának egy 4 csillagos szálloda,hogy éttermében ilyen hibák forduljanak elő 2017-ben.Pedig ez történt a Hajdú-Bihar megyei 4 csillagos szálloda éttermében.
Kiváncsi lennék, hogy az étterem HACCP Kézikönyve hogyan szabályozza az idevonatkozó feladatokat?
Van -e érvényes kézikönyve a vállalkozónak?
Mikor volt a felülvizsgálata?
A személyzet ki van oktatva? Ki a jóváhagyó?
Mi szerepel a Veszélyelemzés-ben?
Folytathatnám a tipikus kérdéseket….
Okulásul nézzük a hibákat:
-hűtők piszkosak szennyezettek
-a konyha területén fedetlen hulladéktárolókban gyűjtötték a hulladékot
-viszont az önellenőrzési rendszer ellenőrzési lapjait előre kitöltötték (vagyis elismerték)
–151 kg lejárt minőségmegőrzési idejű, nem nyomon követhető élelmiszer
– ismeretlen eredetű vadhús és vadcsont
Az érintett egység adatai elérhetők a NÉBIH jogsértésekről tájékoztató aloldalán.
A helyzet javítása érdekében felajánlom az Igazgatóságnak a HACCP Kézikönyv elkészítését.
Üdvözlettel:
Halas Csaba
HACCP szaktanácsadó
Skype: halasa100
Mobil: +3630 2525 274
Ui: forrás Nébih
Írja meg véleményét!