Súlyos higiéniai és élelmiszerbiztonsági hiba a 4 csillagos szálloda éttermében!

Súlyos higiéniai és élelmiszerbiztonsági hiba a 4 csillagos szálloda éttermében!
2023-01-31 | Hírek |  

Súlyos higiéniai és élelmiszerbiztonsági hiba a 4 csillagos szálloda éttermében!

Hogyan engedheti meg magának  egy 4 csillagos szálloda,hogy éttermében ilyen hibák forduljanak elő 2017-ben.Pedig ez történt a Hajdú-Bihar megyei 4 csillagos szálloda éttermében.

Kiváncsi lennék, hogy az étterem  HACCP Kézikönyve hogyan szabályozza az idevonatkozó feladatokat?

Van -e érvényes kézikönyve a vállalkozónak?

Mikor volt a felülvizsgálata?

A személyzet ki van oktatva? Ki a jóváhagyó?

 Mi szerepel a Veszélyelemzés-ben?

Folytathatnám a tipikus kérdéseket….

 

Okulásul  nézzük a hibákat:

-hűtők piszkosak szennyezettek

-a konyha területén fedetlen hulladéktárolókban gyűjtötték a hulladékot

-viszont az önellenőrzési rendszer ellenőrzési lapjait előre kitöltötték (vagyis elismerték)

151 kg  lejárt minőségmegőrzési idejű, nem nyomon követhető élelmiszer

– ismeretlen eredetű vadhús és vadcsont  

 

Az érintett egység adatai elérhetők a NÉBIH jogsértésekről tájékoztató aloldalán.

 

A helyzet javítása érdekében felajánlom az Igazgatóságnak a HACCP Kézikönyv elkészítését.

Üdvözlettel:

Halas Csaba

HACCP szaktanácsadó

Skype: halasa100

Mobil: +3630 2525 274

http://haccpmagyarorszag.hu/

 

Ui: forrás Nébih