2018.január 1-től már alkalmazni kell az “önellenőrzési” rendszert!

2018.január 1-től már alkalmazni kell az “önellenőrzési” rendszert!
2023-01-31 | Hírek |  

2018.január 1-től már alkalmazni kell az “önellenőrzési” rendszert!

2018.január 1.től már alkalmazni kell az önellenőrzési rendszert!

Az élelmiszer-vállalkozásoknak önellenőrzési rendszert kell alkalmazni a jogszabály előírása szerint.

Mi az  önellenőrzés?

Az élelmiszer-vállalkozás működéséhez kapcsolódó, az élelmiszerek megfelelő minőségével, az  élelmiszer-biztonsággal, az  azonosíthatósággal, a  nyomonkövetéssel és az  élelmiszerek jelölésével kapcsolatos.

Mi az  önellenőrzési rendszer?

Az önellenzési terv felállítása és az abban foglaltak végrehajtása dokumentumokkal igazolva.

 

Olyan önellenőrzési, minőségbiztosítási, nyomonkövetési, termék-visszahívási rendszereket kell működtetni, amelyekkel biztosítható az élelmiszer biztonságossága,megfelelő minősége, azonosíthatósága és nyomon követhetősége.

 

Az üzemelés teljes időtartama alatt jelen kell lennie egy – az e törvény végrehajtására kiadott jogszabályban meghatározott élelmiszer-biztonsági szaktudással rendelkező – azonnali intézkedésre feljogosított, felelős személynek.

 

Az élelmiszer-vállalkozás az élelmiszer,előállítását, valamint forgalomba hozatalát megelőzően az e törvény végrehajtására kiadott jogszabályban meghatározott részletes, írásos dokumentációt (így különösen gyártmánylapot, anyaghányad-nyilvántartást) köteles készíteni és vezetni.

Jogszabály: 28/2017. (V. 30.) FM rendelete az élelmiszer-vállalkozások által működtetendő önellenőrzési rendszerre vonatkozó követelményekről

Az önellenőrzés elkészítéséhez keressen az  elérhetőségeken:

Üdvözlettel:

 

Én

 

 

 

 

 

 

Halas Csaba

HACCP szaktanácsadó

Skype: halasa100

Mobil: +3630 2525 274

http://haccpmagyarorszag.hu/