Hírek

2023-01-30 | Hírek |  

Most van a spárga szezonja! Fogyaszd egészséggel!

A tavaszi inyencségünk  szezonja márciustól kezdődik és junius végéig terem. Érdemes kihasználni ezt az időszakot, hogy minél többet fogyasszunk ebből a finom zöldségből.   Könnyen emészthető rostokból épül fel, számos jó tulajdonsággal bír. A szénhidrát- és zsírtartalma elhanyagolható, Viszont gazdag káliumforrás, foszfor, kalcium, magnézium, sőt vas is nagy mennyiségben található...

2023-01-30 | Hírek |  

Hogyan működött a HACCP egy Baranya megyei élelmiszerboltban?

Sehogy! A HACCP élelmiszer-biztonsági rendszer bevezetése már 13 éve megtörtént. De úgy látszik még mindig vannak olyan élelmiszer vállalkozók akik nem hallottak erről.   Most megint súlyos élelmiszer-biztonsági hiányosságot tapasztaltak a Nébih szakemberei, de most egy Baranya megyei élelmiszerboltban. Ezzel kapcsolatban fel kell tennem pár informatív szakmai kérdést! 1.A boltnak...

2023-01-30 | Hírek |  

Most akkor miből is készül a gumicukor?

“Miből is készül a gumicukorka? Vágóhídi csonthulladékból készítik a zselatint?   A gumicukorka szénhidrát alapú, zselésítőanyaggal készített, összetett szilárd gél, aminek az egyik legfontosabb jellemzője az íze, amely jobb esetben harmonikus, savanykás, a megnevezésben nevesített gyümölcsre jellemző ízű és még színben is hasonlít a gyümölcsre. A másik nagyon fontos jellemzője...

2023-01-30 | Hírek |  

Mire figyeljünk a húsvéti bevásárláskor?

Feltétlenül olvassuk el figyelmesen minden esetben a sonka és a tojás csomagolásának címkéjét.   A jelölés egyértelműen megmutatja, hogy milyen típusú és minőségű termékkel van dolgunk. – A címkén: – a nyers sonkák esetében a „nyers sonka”, – a hőkezelt sonkák esetében „főtt sonka” vagy (formában vagy bélben hőkezelt) –...

2023-01-30 | Hírek |  

Most Megint Lebukott Egy Húsüzlet A Higiéniai Problémák Miatt!

Úgy látszik, hogy a hússal foglalkozó élelmiszer-vállalkozók nem ismerik a HACCP rájuk vonatkozó előírásait. Márciusban is  lebukott már  egy vállalkozó, mert a termékei súlyosan veszélyeztették az élelmiszer biztonságot.   A húsvéti ünnepek előtt nem tesz jót az élelmiszer vállalkozók jó hírének, ha az ellenőrzéskor több mint 6 tonna füstölt húsárut...

2023-01-30 | Hírek |  

Új Rendelet Szabályozza A Hagyományőrző Sütemények Minőségét!

A Magyar Élelmiszerkönyv módosítását előíró rendelet ugyanis pontosan meghatározza, hogy a süteményeknél, tortáknál milyen alapanyagokat lehet felhasználni. hogy pontosan mennyit lehet az alapanyagokból felhasználni, valamint leírja, hogyan kell elkészíteni azokat. Az előírásban meghatározott megnevezés a Magyarországon forgalomba hozott termék esetében csak akkor használható, ha a termék megfelel ezen előírásban megállapított...

2023-01-30 | Hírek |  

A Furmint Éve Lesz 2017!

A kormány a 2017-es évet  a furmint évének nyilvánította, azzal a céllal, hogy felhívja a nemzetközi és a hazai piac, illetve a fogyasztók figyelmét az egyik legfontosabb őshonos magyar szőlőfajtára. A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borágazati ügyekért felelős miniszteri biztosa szerint Tokaj már a nemzetközi piacon is sikeres brand, és ott...

2023-01-30 | Hírek |  

Most Már Hungarikum Az Egri Bikavér!

A Magyar Hungarikum Bizottság Egerben, az Egri Várban tartotta soros ülését, ahol a Hungarikumok sorába emelte az Egri borvidék zászlósborát, az Egri Bikavért. Ezen a napon, március 21-én, pontosan a 81 évvel ezelőtt történt ugyanis, hogy Darányi Ignác földművelésügyi miniszter döntésének köszönhetően önálló borvidékké vált az Egri borvidék. Most pedig...

2023-01-30 | Hírek |  

Milyen Előírások Vonatkoznak A Medvehagyma Gyűjtésre És Eladásra?

  A medvehagyma gyűjtése engedélyhez kötött. Az árusításkor az általános jelölési, nyomon követési előírások vonatkoznak rá. Fel kell tüntetni a gyűjtő vagy a forgalmazó nevét és címét, az áru megnevezését, származási országát és valamilyen, a tétel azonosítására alkalmas adatot, például a csomagolás vagy a szedés idejét. Ajánlott a vásárlás előtt...

2023-01-30 | Hírek |  

Vajon Honnan Származik A Lefoglalt Nyúlhús?

Egy fővárosi vásárcsarnokban ismeretlen erdetű nyúlhúsra bukkant az ellenőrző hatóság. A vizsgált üzletben nem tudták igazolni az előhűtött nyúlhús tételek eredetét.   Vagyis az  ellenőrzött  húsboltokban az előhűtött nyúlhús tételek nyomon követése nem volt biztosított: – a termékek jelöletlenek voltak , – a származást igazoló kereskedelmi dokumentumokat sem tudták bemutatni....

Page 3 of 6: 1 2 3 4 5 6